Ma már egyre többen feltüntetik meghívójukon mi az a színű, stílusú ruha amit a násznépen szívesen látnának. Ha mégsem olyan lenne a meghívónk, akkor nem árt figyelembe venni azokat az alapszabályokat amik arra vonatkoznak mit nem illik viselni egy esküvőn.

  1. Abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy az első és talán legfontosabb szabály, hogy fehér ruhát nem viselünk. Ez a nap a mennyasszonyé, így ha nem akarjuk kellemetlenül érezni magunkat mindenki rosszalló pillantásától ezt a színt más alkalomra tartogassuk.
  2. Próbáljunk meg ruhát és kiegészítőt választani úgy, hogy ne keltsünk nagy feltűnést: ez a nap nem rólunk szól.
  3. A ruha választásánál az is fontos szempont, hogy ne legyen nagyon szűk. Kényelmetlenül fogjuk érezni magunkat benne és a hajnalig tartó mulatságot is hamarabb ott fogjuk hagyni mint ahogy azt eredetileg elterveztük.
  4. Figyeljünk arra is, hogy ez egy fontos, nem mindennapi esemény. Ne jelenjünk meg farmerban és pólóban, tiszteljük meg azokat akik erre az eseményre meginvitáltak.
  5. Nem minden nő teheti meg, hogy a hétköznapokon magassarkút viseljen. Egy esküvőn a magassarkú alapdarabnak számít. Mégis lapuljon táskánkban egy kényelmesebb lapos talpú szandál vagy balerina cipő is, így biztosan mi hagyjuk el utoljára a táncteret.
  6. A fekete színű ruhával nem igazán lehet dűlőre jutni. Még egyesek azt mondják ne viseljük egy esküvőn mert nem gyászolni jövünk, addig a mai trendek szerint színes kiegészítőkkel (cipő, táska, ékszerek) megállja a helyét.

Mindent összegezve öltözzünk fel úgy, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.És ne feledjük: Mosolyogjunk, mert a mosoly öltöztet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here